Dogodki
Vrednotenje kakovosti gastronomske ponudbe Posavja
31. 01. 2022

Izobraževanje je namenjeno vsem ponudnikom gostinskih storitev.
Uvodno srečanje bo 31. 1. ob 16. uri v sejni sobi Inkubatorja Krško (CKŽ 44).

Galerija Božidar Jakac
Razstava: Darije Petković: DAMNATIO MEMORIAE
08. 10. 2021 - 02. 01. 2022

Razstava v Zagrebu živečega in delujočega fotografa in umetnika Darije Petkovića z naslovom Damnatio memoriae se posveča načinom konstitucije spomina z vizualnimi sredstvi. Skozi medij fotografije namreč prikazuje lasten pogled na kulturno krajino, ki so jo zaznamovali številni zgodovinski dogodki in se v kolektivni spomin vpisuje v odvisnosti od javnih in medijskih diskurzov. Dela iz pričujoče serije lucidno spremljajo in komentirajo posledice družbene, ideološke in ekonomske tranzicije na Hrvaškem in v širši regiji.

Galerija Božidar Jakac
Razstava: Tomaž Furlan: I MADE THIS
24. 09. 2021 - 27. 03. 2022

Razstava z naslovom I Made This predstavlja prostorska dela Tomaža Furlana, kiparja in večmedijskega umetnika, ki v svoji umetniški praksi pogosto naslavlja kompleksen odnos človeka do lastnega okolja in do njegovih vsakodnevnih banalnosti. V svoji novejši in povsem novi produkciji je Furlan ustvaril serijo objektov, s pomočjo katerih neposredno, materialno in avtoreflektivno obravnava družbene dinamike med tako imenovano civilizirano družbo in njenimi najbolj običajnimi pripomočki. V nekdanji samostanski cerkvi na ogled postavlja serijo kipov, instalacij in prostorskih intervencij, ki temeljijo na robustnih materialih kot so kamen, terazzo beton, marmor in les.

Galerija Božidar Jakac
Razstava: Vezi: Zagrebška likovna akademija in slovenski umetniki med obema vojnama
10. 09. 2021 - 13. 02. 2022

Razstava predstavlja umetnike, ki so študirali v Zagrebu, ter njihova dela do 2. svetovne vojne. Predstavlja vplive, povezave in sodelovanja med slovenskimi in hrvaškimi umetniki in umetnicami ter odpira nekatera osrednja umetnostna in družbena vprašanja, s katerimi so se ukvarjali v tem času – od nacionalnega likovnega izraza do angažirane umetnosti.

Info
Navodila za pot
Informacije in rezervacije